US Open Golf

US Open Golf är en välrenommerad golftävling som äger rum årligen med början i mitten av juni. Tävlingen har överraskande många år på nacken – den allra första tävlingen gick av stapeln den 4:e oktober 1895! US Open Golf var i sin vagga en endagstävling som bestod av en golfrunda på 36 hål som spelades på Rhode Island. De tävlande utgjordes av tio professionella spelare och en amatör, och vanns av en engelsman vid namn Horace Rawlins. Faktum är att denna golftävling under sitt första decennium starkt dominerades av brittiska vinnare, men denna tendens ändrades långsamt från det att John J. McDermott som första amerikan vann år 1911.

Sedan 1911 har US Open Golf vinnare till majoriteten varit amerikaner. Det är egentligen bara mellan 2004 och 2007 som det blev fyra vinster på raken som gick till andra nationaliteter. Sydafrika, Nordirland, Australien och Storbritannien är länder som har en stark golftradition och vars spelare har lyckats med bragden att vinna i den här tävlingen. Vad gäller Sverige så har det än så länge faktiskt inte funnits några svenska spelare i US Open Golf som har vunnit turneringen. Däremot har fyra amerikaner lyckats kamma hem vinsten fyra gånger, nämligen Willie Anderson, Bobby Jones, Ben Hogan och Jack Nicklaus, alla under olika årtionden.

US Open Golf är ett av fyra mästerskap

US Open Golf räknas till ett av de fyra, internationella mästerskapen i golf, de så kallade majors. De andra tre är Masters Tournament, The Open Championship och PGA Championship. Tre av dessa tävlingar äger rum i USA – det är bara The Open Championship som spelas i England eller Skottland. Av dessa majors är det endast Masters Tournament som alltid hålls på samma plats, medan de andra tävlingarna årligen växlar bana. En golfspelare som tagit hem hela 14 segrar i majors är Tiger Woods, ett känt, amerikanskt golfproffs. Densamme har även lyckats vinna US Open tre gånger, vilket är en rejäl bragd bara det.

US Open Golf en välrenommerad tävling med lång historia