Professionella golfspelare

Trots att Sverige är ett relativt litet land har vi ändå haft en hel del professionella golfspelare genom åren och en av dem är Annika Sörenstam. Annika räknades som en av världens bästa golfspelare under sina år som aktiv idrottare och har spelat in stora vinstsummor. Hon föddes 1970 norr om Stockholm i denna lilla orten Bro och hade tidigt en sportintresse, men det var inte golf utan fotboll som gällde de första åren i Annikas liv. Golfen tog över dock och 1992 blev hon som 22-åring professionell spelare. Många fick upp ögonen för henne 2003 då hon som första kvinnan sedan 40-talet blev inbjudan att spela på herrarnas PGA-tour.

En annan känd och framgångsrik golfspelare är Jesper Parnevik, son till den kända imitatören och komikern Bosse Parnevik och gift med Mia Parnevik. Jesper föddes 1965 i Botkyrka utanför Stockholm och hans bästa resultat på golfplanen kom under våren 2000, då han rankades som världens sjunde bästa spelare. Jesper och hans fru bor sedan många år tillbaka i Florida tillsammans med sina fyra barn. En annan mycket känd spelare och vän till Jesper är Tiger Woods. Under flera år har Woods tillhört eliten i golf. Sommaren 2006 tog han sin femtionde seger på PGA touren och blev samtidigt den yngste spelaren någonsin som tagit hem så många segrar.

Golfspelare där en hobby som kan bli ett yrke

Bli en bra golfspelare du också

Tiger Woods visade tidigt att han hade talang för golf, sporten passade honom perfekt och han gjorde en snabb karriär upp till toppen. Parnevik är en annan typ av golfspelare än Woods och han har inte varit en naturlig talang. Hemligheten att kunna ta sig till toppen har för honom istället legat i träning, träning och åter träning. Det här visar att har man bara viljan kan man prestera och ta sig dit man vill. Se till att ha bra utrustning, köp klubbor som passar för dig och spela lite varje dag. Ge inte upp om du får en motgång, utan bara träna ännu mer.