Golfbanor i Sverige

Tack vare att golf är en såpass populär sport finns det många golfbanor i Sverige. Vi är till och med ett av världens mest golftäta land med omkring 500 000 aktiva golfspelare. I Sverige finns det 129 stycken olika golfbanor. Flest banor hittar vi i Skåne som har hela 30 stycken. Här kan du spela på Araslöv golfbana som är en av de bästa golfbanorna i Skåne när det handlar om utförande och skötsel. Banan är känd för sina snabba och jämna greener och den är anpassad både för proffs och amatörer och på området finns allt ifrån hotell, restaurang och konferensmöjligheter. Araslöv har någonting för alla helt enkelt.

Om du istället vill spela golf på västkusten kan vi rekommendera Kungälv Kode Golfklubb. På deras golfbanor kan man spela på ett av Europas längsta hål som mäter hela 651 meter och som är ett par sex hål. Här spelas match-SM och här hålls även en årlig PGA tävlingar för instruktörer. Vi kan även rekommendera Gräppås Golfklubb som ligger på Onsalahalvön i Halland, söder om Göteborg. Här kan du antingen spela på deras 27- hålsbana, på deras 18-hålsbana eller på deras 9-håls bana som du spelar på runt en timme. Alla banorna ligger i en vacker miljö vid vattnet och erbjuder roliga utmaningar.

Golfbanor i Stockholmsområdet

Vill du i stället spela på någon av de golfbanor som finns i närheten av Stockholm kan vi rekommendera Lidingö Golfklubb. Här kan du spela i en trevlig miljö, bara 15 minuter från Stockholms centrum, på Sveriges äldsta 18-hålsbana. Här finns även en restaurang med god mat och en puttgreen att öva puttar på. En annan trevlig golfklubb i Stockholmsområdet är Sofielund Golfklubb. Här erbjuds golf för alla på en bana som ligger endast 30 minuter från Stockholm City. De har en 18-hålsbana och en 9-håls pitch and putbana. De erbjuder även pay and play samt medlemskap i klubben som är ansluten till Svenska Golfförbundet.

Golfbanor i trevlig miljö